SisCoBat – Sistem colectiv de gestionare baterii și acumulatori

Gestionarea corespunzătoare a deșeurilor de baterii și acumulatori este esențială pentru protejarea mediului și sănătății oamenilor.

Aceste deșeuri periculoase sunt generate în mod constant prin utilizarea intensivă a tehnologiei moderne, cum ar fi laptop-uri, telefoane mobile și fixe, electrocasnice mari sau mici și orice alt aparat care funcționează cu baterii portabile și acumulatori.

La nivel european și național, principiul responsabilității  extinse a producătorului se aplică și pentru gestionarea DBA, ceea ce înseamnă că producătorii sunt responsabili de înființarea, coordonarea și finanțarea sistemelor de preluare și tratare a acestor deșeuri, respectând legislația de mediu și luând măsuri complementare pentru reducerea generării de DBA și promovarea reutilizării acestora.

Deșeurile de baterii și acumulatori conțin materiale reciclabile valoroase, care pot fi reintroduse în circuitul productiv.

 Având în vedere că bateriile și acumulatorii sunt periculoase pentru mediul înconjurător și sănătatea umană, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt reciclate corespunzător, iar materialele valoroase sunt extrase conform proceselor tehnologice de cel mai înalt nivel.

În acest sens, legislația europeană și națională impune obligații stricte privind colectarea separată a DBA-urilor pentru a minimaliza riscul de poluare și de afectare a sănătății publice.

SisCoBat

SisCoBat este entitate afiliată a Eco Positive care preia obligațiile legale ale producătorilor de baterii și acumulatori privind managementul deșeurilor de baterii și acumulatori, oferind in același timp consultanță și coordonare întregului proces.

Suntem la doar un click distanță, pregătiți să oferim servicii personalizate și soluții eco-friendly !

Alege să faci diferența și să protejezi mediul înconjurător alături de SisCoBat!

Contactează-ne

wpChatIcon
Scroll to Top