DEEE ajung piese de artă contemporană, în proiectul Recycle your Technology

 

 „Recycle your Technology” este un proiect inovator, ce explorează conceptul de „Recycle art” sau reciclarea pentru artă, aducând în prim-plan o metodă creativă și sustenabilă de relaționare cu tehnologiile vechi, considerate depășite sau lipsite de utilitate. Pe parcursul anului 2024 vor avea loc expoziții în Reșița, Arad, Brașov și București. Expozițiile, curatoriate de Dna Suzana Dan, vor prezenta publicului lucrări multimedia realizate din deșeuri electronice de către artiștii: Dl Dorian Bolca, Dl Sergiu Doroftei, Dl Denis Flueraru și Dl Gheorghe Iosif.

Sâmbătă, 18 mai, prima expoziție a fost deschisă la Salonul de Artă și Industrie din Reșița. În contextul vernisajului, a avut loc și o discuție cu public moderată de Dna Ingrid Ene, managerul proiectului, la care au participat Dl Florin Dinca (Eco Positive), Dna Suzana Dan (Rezidența9) și Dna Ada Lungu (Asociația Volens – via zoom).

Dl Florin Dincă, reprezentantul Eco Positive la eveniment, a vorbit despre cum și de cereciclăm electronice.

Mă bucur să văd că această problemă de mediu – aparatele electrice și electronice perimate- este abordată și într-un context mai puțin convențional. În cadrul expoziției, sunt amenajate puncte de colectare a deșeurilor electrice, pe care le vom trimite la reciclare cu ajutorul operatorului local. Cei care vor veni să viziteze expoziția au posibilitatea să aducă aici aparate mici, de care vor să scape și, în același timp, să interacționeze cu instalațiile prezentate” a spus Dl Florin Dincă.

În cadrul proiectului „Recycle your Technology” Eco Positive ajută artiștii să identifice obiectele pe care le vor folosi la ateliere și la instalații. De asemenea, susține campania de informare și de atragere a deponenților de DEEE, o altă componentă urmărită în cadrul proiectului.

Și la Reșița, ca și peste tot în țară, Eco Positive organizează campanii, prin care informează populația asupra efectului poluant al acestor deșeuri și încurajează colectarea selectivă. Punem accent pe potențialul de poluare al DEEE-urilor, pe materialele care pot fi recuperate prin reciclare, dar și pe faptul că cetățenii, firmele și orice alte organizații se pot debarasa ușor de acest tip deșeuri, fie la punctele de colectare, fie prin serviciul de preluare de la sediu/domiciliu – 0800.444.800 sau colecteaza.ro Prin colaborarea noastră cu echipa proiectului “Recycle your Technology » adăugăm o nouă perspectivă demersurilor noastre de educare și conștientizare publică a importanței reciclării deșeurilor electrice.

wpChatIcon
Scroll to Top